Közvetítés, mediáció

Bár a kapcsolatainkban felmerülő nehézségeket és nézeteltéréseket gyermekkorunktól tanuljuk kezelni, mégis jöhet olyan pont amikor minden korábbi tapasztalatunk kevés. A másik ember olyan mintha nem hallaná a hangunkat, mintha nem is egy nyelvet beszélnénk. Hiába próbáljuk a tudtára adni, hogy mit szeretnénk, nem jutunk előre, nem születik meg az áhított megegyezés. Olyan mintha két külön adás futna ugyanabban a tévében egyszerre.

Az álláspontok közelítésének és a megoldások megtalálásának egy nagyon hatékony módja a mediáció. A harmadik személy bevonása segít az érzelmek lecsillapításában és megtalálni azokat a lehetőségeket amelyek eddig nem merültek fel mint lehetséges megoldás. A konstruktivitás kerül előtérbe és akár olyan régóta fent álló nézeteltérések is elindulhatnak a megegyezés felé, amikről úgy gondoltuk megoldásuk nem lehetséges.

A mediáció akkor is segítség lehet, ha olyan jogi kérdés van, amibe mindenképpen bíróságot kell bevonni. A mediáció segíti az álláspontokat olyan módon közelíteni, ami elősegíti a jogi folyamat gördülékenységét. A közös munka eredménye az amit a két fél a folyamat alatt közös megegyezéssel ér el, így az mindkét fél számára kedvező.

Néhány olyan témakör - a teljesség igénye nélkül - amiben a mediáció nagy segítség lehet:

Hogyan zajlik a folyamat? A mediáció jellemzően egy vagy esetenként 2-3 alkalmat felölelő folyamat. Az alkalmak akár 2-3 órát is igénybe vehetnek.

Az első mediációs alkalmat megelőzi egy-egy találkozó mindkettő féllel külön, ahol a folyamatról és keretekről beszélünk. Ez a találkozó 30 percig tart. A mediátor tájékoztatja a feleket arról, ha olyan jogi vagy etikai körülmény merül fel, ami miatt az esetet nem vállalhatja. Ez az első alkalom mindkét fél számára ingyenes.

A következő alkalommal a mediátor az ügy mindkét érintettjével egyszerre találkozik. Lehetőséget biztosít mindkettőjüknek, hogy kifejtsék álláspontjaikat. Meghallgatja és közvetíti az elhangzottakat. Kérdésekkel és meglátásokkal irányítja a folyamatot a mindkét fél számára elfogadható és konstruktív megoldás felé. A mediátort teljes titoktartás köti.

A mediációt közös, írásbeli megállapodás zárja. A felek megállapodását a mediátor rögzíti. Ez a megállapodás minden esetben tartalmazza az eredmények pontos megvalósulását is, illetve minden olyan szempontot amit a felek kérnek rögzíteni.

Árak és kapcsolat

A mediáció díja témától és alkalmak mennyiségétől függően 20.000 Ft-tól elérhető.

Az ár a két félel való külön találkozót és egy mediációs alkalmat foglal magában. További alkalmak megegyezés szerint.

Iroda:
9022 Győr, Mónus Illés u. 49.
(Foglalkozásra csak előzetes bejelentkezés után van lehetőség!)

Kriszta Garliczky Krisztina
kriszta@zenit-coaching.hu
+36 30 373 0429

Rólunk...

Tibor Kiss Tibor
tibor@zenit-coaching.hu
+36 70 618 0126

Rólunk...

(Ha telefonon keres minket, kérjük vegye figyelembe, hogy az esetleg folyamatban lévő ülések miatt nincs módunkban a hívását fogadni! Ha e-mailben megadja a telefonszámát és jelzi igényét, szívesen felhívjuk, hogy tájékoztatást adjunk. A levelekre mindig válaszolunk! Amennyiben nem érkezik válasz, kérjük próbáljon meg elérni minket telefonon, elképzelhető, hogy valamilyen technikai probléma miatt nem érkezett meg a levél.)